Opportuniteiten voor hypothecaire kredieten in 2017

Opportuniteiten voor hypothecaire kredieten in 2017 zijn er zeker.

 

1. Professionele kredietmakelaars in hypothecair krediet

Je las misschien eerder al op onze blog dat de wetgeving rond hypothecair krediet verandert. Dit leidt onder meer naar een officieel statuut voor een kredietbemiddelaar in hypothecair krediet. Je kan de erkende bemiddelaars terugvinden op de website van het FSMA.

Sommige kleinere krediet- of verzekeringsmakelaars gaan zich niet meer inschrijven voor dit nieuwe statuut. Diegene die dan nog overblijven zullen de echte professionele kredietbemiddelaars zijn die gespecialiseerd zijn in hypothecair krediet. Een zekerheid en een opportuniteit voor jou!

 

2. Transparantie in kosten en commissie voor hypothecair krediet

In vorige artikels las je al dat er een ESIS komt voor hypothecaire kredieten. Dit is een samenvattend document met de voorwaarden voor jouw hypothecair krediet en laat je toe te vergelijken. Het biedt transparantie in de totale kostprijs van jouw hypotheeklening; Verder zal je ook kunnen zien wat jouw kredietbemiddelaar als vergoeding krijgt. Transparantie troef bij de kredietbemiddelaar. Persoonlijk vind ik dit een goede zaak. Een echte kredietbemiddelaar heeft niets te verbergen.

 

3. Na herfinanciering van hypothecair krediet heb je ruimte voor wat anders

Vele Belgen hebben de afgelopen jaren hun hypothecair krediet laten herfinancieren. Hierdoor hebben de meesten toch een lager tarief kunnen bekomen waardoor er meer budget vrijgekomen is. Misschien biedt deze nieuwe financiële marge nu ruimte voor wat anders. Een investering in vastgoed? Opbouw van een spaarreserve?

 

4. Nieuwe wetgeving motor voor nieuwe oplossingen?

De nieuwe wet op het hypothecair krediet gaat van kracht op 1 april 2017. Eén van de nieuwigheden is een hypothecair krediet met roerend doel. Theoretisch gezien kan je dus vanaf 1 april een luxueuze auto kopen met jouw woning als hypothecaire waarborg. Ik spreek me niet uit of dit goed of slecht is, maar de nieuwe wetgeving kan kredietverstrekkers ertoe aanzetten om nieuwe producten en kredietoplossingen te bedenken. Wie weet, kan jij daarvan profiteren?

 

5. Waarde van tussenkomst kredietmakelaar in hypothecair krediet

Ik moet toegeven dat de wetgeving ook complexer wordt. Tal van regels worden er opgelegd. Zogezegd om de belangen van de consument te beschermen. Maar tegelijk creëren deze nieuwe regels en formaliteiten ook in zekere zin een mist van onduidelijkheid. En dan vrees ik net dat de wetgeving zijn doel voorbijschiet. Daarom ben ik ervan overtuigd dat de waarde van de tussenkomst van een kredietmakelaar in hypothecair krediet in de toekomst enkel maar zal toenemen. Hij zal meer en meer een vertrouwenspersoon worden die je verder zal gidsen naar de beste kredietoplossing op de hypotheekmarkt.

 

Heb jij nog vragen?

Zit jij met concrete vragen of ben je op zoek naar een kredietmakelaar? Stel dan jouw vraag via dit formulier en we helpen je zo snel mogelijk verder.

 

Lees ook:
Wat verandert er voor hypothecair krediet in 2017?

 


Laat hier uw commentaar na

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Door het indienen van dit formulier accepteert u de privacy policy van Mollom.