Speciale tips voor jouw zoektocht als toekomstig huiseigenaar

In een vorig artikel las je hoe je je best kunt voorbereiden als toekomstig huiseigenaar. Hieronder geef ik je enkele speciale tips die je kan gebruiken om jouw zoektocht naar jouw droomwoning tot een goed einde te brengen. Waar start je jouw zoektocht als toekomstig huiseigenaar?

 

Huiseigenaar worden via het internet

Vroeger zocht je in de kranten in het katern “immo” naar jouw droomwoning. Vandaag de dag behoort dit bijna tot de geschiedenisboekjes. Meer en meer woningen worden gezocht en gevonden via het internet.

Denk hierbij maar aan de grote spelers zoals Immoweb, Zimmo en Logic-Immo. Via deze zoeksites vind je direct een volledig overzicht terug van de huizen of appartementen die in een bepaalde regio te koop worden aangeboden.

 

SPECIALE TIP: Op deze sites zie je dikwijls ook welk het immobiliënkantoor is dat de verkoop begeleidt. Misschien voldoet de woning die je op deze sites vond niet direct aan jouw behoefte. Surf dan eens door naar de individuele website van dat immobiliënkantoor. Ze hebben vast en zeker gelijkaardige huizen te koop. Misschien is één daarvan wél jouw droomwoning.

 

Huiseigenaar worden via een openbare verkoop

Soms worden woningen openbaar verkocht. Dit kan een bewuste keuze van de verkoper zijn omdat hij de woning snel wilt verkopen. Soms kan dit ook zijn door minder prettige gebeurtenissen zoals de verdeling van een erfenis, een echtscheiding of een bank die een gerechtelijke procedure is gestart.

Deze woningen vind je dikwijls terug in de regionale kranten. Zeker de weekendedities. Je kan sinds enkele jaren ook online het aanbod terugvinden. Of op de website van de notaris.

 

SPECIALE TIP: Probeer meer te weten te komen over de reden waarom de woning openbaar wordt verkocht. Wie beslist er uiteindelijk. Probeer via de notaris in contact te komen met deze partij en doe een voorstel. Misschien is het nog niet te laat om de openbare verkoop stil te zetten. Hierdoor vergroot jij jouw kansen om huiseigenaar te worden.

 

Huiseigenaar worden via je eigen sociale media

Soms worden huisdieren teruggevonden via je eigen sociale media. Soms weet je wie via jouw sociale media wie die kras op jouw auto heeft gezet. Waarom zou je jouw eigen sociale netwerk niet vragen of ze iemand kennen die hun huis te koop zet of gaat zetten. Vraag nadien aan jouw vriend of kennis om je voor te stellen aan de toekomstige verkoper. Op deze manier heb je als huiseigenaar al direct een streepje voor op jouw concurrenten.

 

SPECIALE TIP: Waarom zou je bijvoorbeeld op Facebook geen openbare groep starten? Op deze manier kan iedereen jouw berichten zien en je leuke voorstellen doen. Misschien ben jij op die manier wel de meest originele toekomstige huiseigenaar. Haja, en als je jouw droomwoning via jouw social media vindt, vergeet hen daarna dan niet te bedanken. Een woord en enkele foto’s geven veel voldoening!

 

Lees ook
Je eigen huis kopen. Tips voor jongeren.
Waar let je op als je een huis gaat kopen?
Hoe word je huiseigenaar? Tips die je niet mag missen!

 


Laat hier uw commentaar na

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Door het indienen van dit formulier accepteert u de privacy policy van Mollom.