Lees hier alles over jouw hypotheek

Ouders moeten hun kinderen meer en meer helpen om woning te redden

De laatste tijd krijgen we veel vragen van lezers van onze blog om hen te helpen omdat ze op de zwarte lijst zijn geraakt en ze hun woning willen redden van een openbare verkoop. We brengen hen dan in contact met een kredietbemiddelaar in hypothecair krediet om hun situatie te analyseren. Uit deze gesprekken blijkt dat ouders hun kinderen meer en meer moeten helpen om de woning te redden. Hoe komt dit? Je leest het in dit artikel.

Lees meer

Chronisch zieken krijgen niet altijd eerlijke kans op hypotheeklening

Chronisch zieken krijgen niet altijd eerlijke kans op hypotheeklening. Dit komt doordat ze niet in aanmerking komen voor een schuldsaldoverzekering of een te hoge premie moeten betalen. Niettegenstaande de koppelverkoop bij woonkrediet verboden is in België, zijn er toch nog mensen die uitgesloten worden voor een hypotheeklening. Wat kan je als chronisch zieke persoon hieraan doen? Je leest het in dit artikel.

Lees meer

Schuldsaldoverzekering: wat te doen bij ziekte?

Een overlijden gebeurt in de meeste gevallen onverwachts. En heel vaak ook financieel ongelegen. Zeker als u bijvoorbeeld net samen met uw partner een lening hebt afgesloten. Gelukkig biedt een schuldsaldoverzekering soelaas. De verzekeraar keert het verzekerde, nog niet terugbetaalde kapitaal gewoon uit aan de kredietverstrekker. Is dat ook zo wanneer u met een (zware) ziekte te kampen hebt? 

Lees meer

Hergroeperen van kredieten en leningen - de schaamte voorbij

Uit verschillende gesprekken met kredietmakelaars blijkt dat mensen met een ongelooflijk grote schaamte zitten als ze veel kredieten en schulden hebben. Ze durven niemand in hun naaste omgeving in vertrouwen te nemen. Laat staan dat ze durven denken over het hergroeperen van hun kredieten of schulden. In dit artikel geven we je enkele tips om met deze schaamte om te gaan en een oplossing te zoeken.

Lees meer

Uw kinderen helpen bij de aankoop van een woning? Enkele tips!

De aankoop van een woning gaat vandaag meestal gepaard met een flinke investering. Niet evident voor twintigers die nog maar pas aan de slag zijn. Maar natuurlijk willen ook zij graag comfortabel wonen. Om hun financiële slagkracht te vergroten, doen ze vaak een beroep op de ouders. Die hebben wél de nodige middelen en investeren maar al te graag in hun nageslacht. Ontdek hier wat de mogelijkheden zijn!

Lees meer

Welke documenten heb je nodig voor jouw hypotheekaanvraag?

Proficiat! Je hebt de woning van je dromen gevonden en hebt net een verkoopovereenkomst getekend. Wat zijn nu de volgende stappen?

Tijdens een eerste afspraak had jouw kredietmakelaar reeds een overzicht meegegeven van de documenten die je hem zal moeten bezorgen, zodat hij jouw aanvraag tot hypothecaire lening kan indienen bij de kredietmaatschappij. Tijd dus om de makelaar opnieuw een bezoek te brengen, en een lening te bekomen voor deze droomwoning!

Lees meer

Waarom zou jij jouw hypothecaire lening of woonkrediet herfinancieren? 15 goede redenen! Deel3

Lage tarieven. Echtscheiding en de uitkoopsom. Verlies van werk of langdurige ziekte. Tal van redenen waarom de Belg zijn woonkrediet gaat herfinancieren. Er zijn nog andere redenen. Eén daarvan is wanneer je een overbruggingskrediet zoekt. Ook het feit dat je niet langer meer tevreden bent met de modaliteiten van jouw huidige hypothecaire lening zorgen ervoor dat je uitkijkt naar een herfinanciering. In dit artikel gaan we er dieper op in.

Lees meer

Waarom zou jij jouw hypothecaire lening of woonkrediet herfinancieren? 15 goede redenen! Deel2

Een lagere rentevoet of tarief op je woonkrediet is uiteraard dé reden waarom je jouw hypothecaire lening zou herfinancieren. Ook de financiering voor een uitkoopsom bij echtscheiding komt veel voor. In deel 2 blijkt duidelijk dat de economische crisis of het huishoudbudget zeker ook een rol speelt waarom de Belgen massaal hun woonlening herfinancieren. Je komt het allemaal in dit artikel te weten.

Lees meer

Hergroeperen van kredieten – 3 tips uit het leven van Michaël en Sandra

Michaël en Sandra hergroeperen hun kredieten. Een moedige beslissing. Ze doorbreken hun angst om over hun schulden te praten en contacteren me. Ik help hen verder om hun leven opnieuw draaglijk te maken. Op financieel vlak dan. Dit kan enkel door het hergroeperen van hun kredieten. Nadien evalueer ik mijn gesprekken met hen. Ik kom tot 3 tips die ook voor jou van belang zijn. Je leest het in dit artikel.

Lees meer

Waarom zou jij jouw hypothecaire lening of woonkrediet herfinancieren? 15 goede redenen! Deel1

Het afgelopen jaar hebben vele Belgen ongetwijfeld een herfinanciering van hun woonkrediet of hypothecaire lening laten doorvoeren. Misschien was jij wel één van hen? Wat waren nu de meest voorkomende redenen om de herfinanciering van jouw woonlening te overwegen. We vonden 15 goede redenen terug om jouw hypothecair krediet te herzien. In dit artikel lees je de eerste vijf redenen.

Lees meer

Wat is een schuldsaldoverzekering?

Als u een woonkrediet of hypothecaire lening afsluit, komt u vroeg of laat in aanraking met de schuldsaldoverzekering. Op dat moment moet u keuzes maken over de formule van de schuldsaldoverzekering, de tarieven, bijkomende waarborgen, ... Maar eerst loont het even stil te staan bij een veelgestelde vraag: wat is een schuldsaldoverzekering?

Lees meer

Jouw eerste vraag bij overbruggingskrediet

Je staat voor een nieuwe uitdaging. Je verkoopt jouw woning en koopt een nieuwe. Er komt veel meer bij kijken dan je denkt. Het komt er dan op neer om te bezinnen vooraleer je begint. Dit is waarschijnlijk jouw eerste vraag: “heb ik een overbruggingskrediet nodig?”. Op het einde van het artikel geven we een belangrijke conclusie mee die je bij het aangaan van een overbruggingskrediet best voor ogen houdt.

Lees meer

Duidelijke uitleg en tips bij problemen om je hypotheek te betalen

We doorbreken het taboe! Vanaf volgende week mag je een reeks van 5 artikels van ons verwachten die uitleg geven wat je moet doen als je problemen hebt om jouw hypotheek te betalen. Een bank of kredietgever kan namelijk niet zomaar een uitvoeringsprocedure opstarten. Welke stappen moet ze ondernemen? Wat kan jij doen om uit de problemen te komen of om de betalingsachterstand op jouw woonlening aan te zuiveren? Hieronder vind je een overzicht terug van de artikels.

Lees meer

Woonkrediet geweigerd? 3 x 3 meest voorkomende redenen. Deel 1.

Eén op de drie aanvragen voor een woonkrediet verloopt moeizaam. Bij één op de vijf wordt de aanvraag voor een woonkrediet zelfs geweigerd. Dat leert ons een peiling van onderzoeksbureau Ivox naar de financiële problemen van kandidaat kopers en verbouwers. Werd jouw woonkrediet ook geweigerd? En valt de reden van weigering moeilijk te aanvaarden? Lees dan hier hoe je je beter kunt voorbereiden.

Lees meer

Marc Wilmots 9 x anders bekeken – deel 2

Geloof jij in toeval? Dat alles, maar dan ook werkelijk alles toevallig is? Ik niet. Toeval bestaat, maar alleen daarmee boek je geen successen! Heeft Marc Wilmots toeval gekend? Ja, natuurlijk. Maar alleen door toeval zou hij de rode Duivels niet naar de tweede plaats in de FIFA-ranking geloodst hebben. Marc Wilmots past deze 3 factoren toe om succes te behalen. In “ANDERS BEKEKEN” krijg je 3 tips voor jouw financiën.

Lees meer

Wat je zeker moet weten over een hypothecair krediet – deel 4 - Welke formule?

Een hypotheek aangaan doe je niet iedere maand en bepaalt direct jouw verdere toekomst. Het is per slot van rekening een engagement op lange termijn. Het is dus belangrijk even stil te staan bij enkele belangrijke zaken. In vorige artikels hadden we het al over de aflossing van het kapitaal of enkel de terugbetaling van intresten. Vandaag bekijken we de formules voor jouw rentevoet. Kies je voor een vaste rentevoet of voor een variabele?

Lees meer

Betalingsachterstand? Praat erover!

Uit het Consumentenrapport 2014 van incassobureau Intrum Justitia blijkt dat 76% van de Belgen niet kon sparen. Bijna de helft had zelfs een betalingsachterstand. Deze mensen slagen er niet in hun facturen binnen de zes maanden te betalen.

Heb jij ook betalingsachterstand? In dit artikel lees je hoe je jouw betalingsachterstand kunt wegwerken. 

Lees meer

Binnenkort 6 maanden boete bij herfinanciering

Gérald Bogaert, voorzitter van de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK) zei recent in de pers dat de kredietsector de herfinanciering duurder wilt maken.

De kredietsector stelt voor om je nog meer kosten aan te rekenen bij een herfinanciering van je hypotheek. Waarom willen ze dat? Wat kunnen we hier aan doen?

In dit artikel zeggen we wat er mis gaat en zoeken we naar een oplossing. Lees verder en deel jouw mening met ons.

Lees meer