Voor de professionals die mee zijn met hun tijd

Toekomst van de kredietmakelaar in een digitale wereld

De wereld verdigitaliseert en “verappt”. Ook in de financiële wereld merk je veranderingen. Banken en verzekeraars ontslaan ineens honderden, zelfs duizenden mensen. Omwille van de digitalisering. Maar waar staat de consument? En moet iedere kredietmakelaar nu plots schrik krijgen? Hoe ziet de toekomst van de kredietmakelaar er uit in een digitale wereld?

Lees meer

Waarom aanvaarden ze mijn kredietoplossing niet?

Sommige kredietmakelaars in hypothecair krediet zien onmiddellijk een kredietoplossing voor de hypotheeklening van hun klant. Ze gaan direct aan de slag. Toch is de kans groot dat de klant niet kiest voor jouw kredietoplossing voor zijn hypotheeklening. Jij blijft zitten met enkele vervelende vragen. “Waarom aanvaarden ze hun kredietoplossing niet? Het was toch de beste hypotheeklening voor hen. Begrijpen ze dat nu niet? Zien ze dat nu niet in?” Vragen die jij als kredietmakelaar misschien wel zult herkennen. Wat kan je hieraan doen? Je leest het in dit artikel.

Lees meer

Verdeelrechten bij erfenis via woonkrediet

In onze vorige artikels over drie belangrijke sleutelmomenten in het leven van jouw klant had ik het al over de erfenis en de successierechten. Nu geef ik je meer info over de manier waarop een erfgenaam de anderen kan uitkopen om een pand te bekomen of behouden. Wat zijn de verdeelrechten bij erfenis? Hoe kunnen de verdeelrechten bij erfenis gefinancierd worden? Ik vertel je er meer over in dit artikel.

Lees meer

Unieke website rond woonkrediet of hypothecaire lening

Koffie heeft iets speciaals. Koffie biedt warmte als het koud is. Het biedt troost als je het moeilijk hebt. Koffie smaakt lekker bij een gebakje. Koffie creëert gezelligheid. Een tasje koffie staat voor gastvrijheid. Koffie brengt mensen samen. En dat doet Hypoconnect ook. In dit artikel ontdek je waarom deze website rond woonkrediet uniek is!

Lees meer

Resultaten zomerenquête – Eindelijk een officieel statuut voor de kredietbemiddelaar in hypothecaire kredieten

De kredietbemiddelaar juicht het nieuwe statuut van het beroep toe en is ervan overtuigd dat dit een verdere professionalisering van de sector ten goede komt. Wel valt op dat bijna de helft van de respondenten eraan denkt te stoppen. Dit is zeer uitgesproken in Wallonië. Hoe denkt Vlaanderen erover? Je leest er alles over in dit artikel.

Lees meer

Besta jij als kredietmakelaar eigenlijk wel?

Ken je de Larousse nog? Of de “dikke” Van Dale? Heb jij ooit nog de “algemene atlas” gebruikt op school? Dan ben je net als ik nog van het Stenen Tijdperk. De jeugd van tegenwoordig kent dit niet meer. Vandaag zijn al die naslagwerken vervangen door het internet. Het grote web waar alles terug te vinden is. Want als het niet terug te vinden is op het internet, bestaat het niet. Zo simpel is het. Hoe zit het nu met jou? Besta jij als kredietmakelaar eigenlijk wel?

Lees meer

Weg met de concurrentie! Een straffe kredietmakelaar kiest slim en wint!

Concurrentie in hypothecair krediet is er altijd al geweest. Jammer genoeg blijft de concurrentie meestal beperkt tot het tarief. Zonde. Vandaag geven we je stof tot nadenken over hoe jij de concurrentie te slim af kunt zijn. Een straffe kredietmakelaar kiest slim en win! Dit artikel is het derde van vijf van onze grote zomerenquête over de toekomst van de financiële sector. 

Lees meer

Successierechten betalen met een woonkrediet

In ons vorig artikel over drie belangrijke sleutelmomenten in het leven van jouw klant hadden we het kort over de erfenis. Nu zoomen we in op de successierechten die op een geërfde woning dienen betaald te worden. Wat als jouw klant echter over onvoldoende eigen middelen beschikt? Wij reiken je een oplossing aan. Een nieuw woonkrediet.

Lees meer

Eindelijk officieel statuut voor kredietmakelaar in hypothecair krediet

Eindelijk een officieel statuut voor de kredietmakelaar in hypothecair krediet. Onbegrijpelijk dat dit pas in voege treedt op 1 november 2015. Wees blij met dit statuut. De waarde en het belang van jouw onafhankelijk financieel advies zal stijgen. Bovendien komen er opportuniteiten voor de kredietmakelaar. En toch kan je je de vraag stellen of het beroep van kredietmakelaar niet ten dode opgeschreven is. Wat moet jij als kredietmakelaar doen?

Lees meer

3 belangrijke sleutelmomenten na het woonkrediet

In een mensenleven vinden verschillende belangrijke gebeurtenissen plaats. Als krediet- en verzekeringsmakelaar sta je dicht bij jouw klant en kan jij hem hierin perfect begeleiden. Deze sleutelmomenten bieden jou de mogelijkheid de klantenbinding te versterken. Ontdek hier de 3 belangrijkste sleutelmomenten in het leven van jouw klant.

Lees meer

The Future of Finance

De toekomst van onze sector houdt me bezig. Hoe evolueren we mee in deze digitale wereld? Hoe evolueer jij mee in deze digitale wereld? Dit was dan ook de reden waarom ik me begin mei inschreef voor een seminarie over The Future of Finance.

Mijn interesse was eens te meer gewekt doordat ik enkele dagen ervoor gelezen had dat Google recent in het Verenigd Koninkrijk gestart was met Google Mortgage. Voorlopig nog een prijsvergelijkingssite (de zoveelste) waar ze banken toelaten om aanwezig te zijn.

Met grote nieuwsgierigheid trok ik dan ook naar Gent. Ik heb 9 zaken genoteerd die de moeite zijn om met jou te delen.

Lees meer

Jouw klant in financiële problemen? Kredietmakelaar, wees waakzaam!

In totaal waren méér dan 150 kredietmakelaars aanwezig op de roadshows van Hypoconnect. Jij was misschien één van hen en zag ondermeer de video van “A path appears” (Een weg verschijnt). Ik haal 5 quotes uit dit filmpje om je het vuur aan de schenen te leggen. Als titel koos ik “Jouw klant in financiële problemen? Kredietmakelaar, wees waakzaam!” Herbeleef alles en klik zeker door.

Lees meer

Lincelot nieuwe partner van Hypoconnect

Wilt u meer zichtbaarheid en meer klanten? Dan stellen wij u graag voor aan Christophe Van Bael. Christophe is oprichter en zaakvoerder van Lincelot, een webdesign- en marketingbureau met kantoren in Boechout en Gent. Christophe heeft ons eerder al geholpen en deelt zijn kennis en ervaring vanaf nu ook via Hypoconnect. Welkom bij het team Christophe!

Lees meer

Hoe vind jij als kredietmakelaar nieuwe klanten voor hypotheken? Deel 1

Veel banken zijn de afgelopen maanden agressief geweest in het verstrekken van nieuwe hypotheken. Het uiterst concurrentieel tarief was voor hen dikwijls het lokmiddel om de klant binnen te halen. Je zou bijna denken dat je je op de braderij waande. Hoe vind jij nu als kredietmakelaar nieuwe klanten voor hypotheken? In dit eerste deel van ons drieluik geven we je al vijf tips waarmee je aan de slag kan.

Lees meer

Onze eerste partner

Hypoconnect ondersteunt de kredietmakelaar om de werking van zijn kantoor verder te professionaliseren en zijn kennis uit te bouwen. In dat kader heeft Hypoconnect enkele partnerships afgesloten met tal van specialisten.

Vandaag stellen we je onze eerste partner voor, Flexmail Email Marketing Solutions. 

Voor Flexmail zal Michelle Dassen trouwens onze gastblogster zijn. Zij zal je de komende maanden verschillende tips vanuit haar vakgebied geven.

We hadden recent met haar een gesprek. Waarom gelooft zij in Hypoconnect ? Wat is de kracht van emailmarketing ?

Lees meer